Imbirowe pieczone skrzydełka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jak to możliwe, że pomimo tylu udogodnień, czasami nic się nie chce. Pranie nie chce się rozwiesić, zmywarka czeka na opróżnienie, można mnożyć przykłady. Jedzenie też do garnka samo wejść nie chce. Ten przepis jest szybki, prosty i smaczny. Bez zbędnych wygłupów.

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g skrzydełek z kurczaka
    3 łyżki oliwy z oliwek
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka miodu lipowego
    1 łyżeczka musztardy imbirowej
    2 cm świeżego imbiru
    2 łyżki sosu ponzu
    1 łyżka mielonej papryki słodkiej
    1 łyżka brandy
    1 łyżeczka musu kokosowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Imbirowe pieczone skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Imbirowe pieczone skrzydełka 1. Skrzydełka oczyszczamy.
  • 2. Przygotowujemy marynatę:

    Oliwę łączymy z miodem, musztardą, startym imbirem, sosem, papryką, brandy, musem kokosowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.

    Pieczemy 45 minut (termo obieg) w 180°C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować