Zapiekana łopatka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne, pieczone mięso. Polecam na ciepło do obiadu lub na zimno na kanapki.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg chudej łopatki wieprzowej
    1 łyżka miodu
    6 łyżek octu balsamicznego
    1 łyżka przyprawy gyros
    2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    rękaw do pieczenia
    blaszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Zapiekana łopatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy z wody. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Do miski wkładamy mięso i polewamy marynatą, dokładnie nacieramy mięso. Odstawiamy do marynowania na 4 godziny.
    Po tym czasie mięso wkładamy do rękawa. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę i 30 minut.

Porady

Czas przygotowania bez marynowania mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować