HRECZNIAKI

0 (0 ocen)

  • 30 min

W moim regionie można powiedzieć, że kasza gryczana jest regionalnym produktem.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    -250g kaszy gryczanej,
    -150g białego sra,
    -80g żółtego sera,
    -1 jajko,
    -2 łyżki posiekanej natki z pietruszki,
    -50g bułki tartej,
    -sól,
    -pieprz,
    -olej,
    -opcjonalnie masło*

Hreczniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Kaszę ugotować i zemleć przez maszynkę razem z serami. Wymieszać z surowym jajkiem, natką. Doprawić solą i pieprzem. Formować małe kotlecik, obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoto. (Jeśli kotleciki się rozpadają, do masy dodać bułki tartej)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy