Hiszpańska zupa chlebowa z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną paprykę, cebulę i zmiażdżone 2 ząbki czosnku â ok. 2-3 minuty.
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, a następnie kroimy w kostkę. Dodajemy do podsmażonych warzyw, doprawiamy chilli i tymiankiem. Dusimy do zgęstnienia.
Wrzucamy pokrojony w drobną kosteczkę chleb i zalewamy bulionem â dokładnie mieszamy.
Gotujemy jeszcze ok. 15 min do uzyskania jednolitej konsystencji.
Bagietkę kroimy w kromki i opiekamy w piekarniku. Skrapiamy oliwą i nacieramy czosnkiem. Z jednej strony posypujemy startym serem i odrobiną chilli i zapiekamy do rozpuszczenia sera. Serwujemy z zupą. Smacznego!
Komentarze