Hawajska sałatka w ananasie

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Efektowna i smaczna sałatka w niezwykłym naczyniu. ;)

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 duży, dojrzały ananas
    1 puszka kukurydzy
    2 piersi z kurczaka
    4 łyżki majonezu
    6 ugotowanych na twardo jajek
    1 łyżeczka chilli
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu
    1 łyżeczka musztardy
    1 torebka ugotowanego ryżu
    100 g oscypka w kawałku
    2 łyżki oliwy

Hawajska sałatka w ananasie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ananasa dzielimy na pół, ostrożnie wykrawamy twardy rdzeń, następnie nacinamy miąższ w kratkę i wyciągamy łyżką, przekładamy do miseczki.

    Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.

    Piersi kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę, doprawiamy sola, pieprzem oraz chilli.

    Do podsmażonego mięsa dodajemy ugotowany ryż, odsączony z soku ananas, kukurydzę, starte na grubych oczkach jajka, majonez oraz musztardę. Dokładnie mieszamy, w razie potrzeby dosalamy i przekładamy do wydrążonych miseczek z ananasa.

    Podajemy schłodzone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy