• 30 min
  • Dla 6 osób

Chlebek marokański z semoliny

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 250 g semoliny
    2 łyżeczki suchych drożdży
    1 łyżka cukru
    1 łyżeczka soli
    150 ml ciepłego mleka
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    80 ml oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Harcha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce połącz ze sobą mleko,drożdże i cukier. Przykryj ściereczką i odstaw na ok. 5 minut.
    Następnie do drożdży dodaj semolinę,oliwę,sól i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Jeszcze raz przykryj ściereczką i odstaw na ok. 15-20 minut.
    Ciasto podziel na 3-6 kulek. Zależy od wielkości. Każdą kulkę wyłóż na stolnicę posypaną semoliną. Uformuj chlebki.
    Smaż na suchej patelni, po ok. 5 minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marokańska

Podobne przepisy

4.13 (327 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chleb pieczony w garnku

To może cię zainteresować