Gyros wieprzowy

4.5 (161 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pomysł na szybkiego gyrosa

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Mięso wieprzowe: 0.5 kilograma
    - cebula: 2 sztuki
    - przyprawa do gyrosa, torebka: 1 sztuka
    - sól do smaku: 1 sztuka
    - olej do smażenia około: 0.33 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gyros wieprzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na równe, niezbyt duże kawałki (jak na gulasz), obficie posypać przyprawą do gyrosa, tak żeby dokładnie oblepiła mięso, odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Na dużej patelni rozgrzać olej i partiami wrzucać mięso (jeśli wrzucimy wszystko naraz mięso może puścić sok i zamiast się smażyć to będzie się dusić). Smażyć je do miękkosci, na niezbyt dużym ogniu, często mieszając żeby się nie przypaliło. Cebule obrać i pokroić w piórka, dodać do mięsa pod koniec smażenia. Danie jest gotowe jak cebula będzie zeszklona.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować