Gulyasleves – węgierska zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kuchnia węgierska

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g polędwicy wołowej
    200 karkówki wieprzowej
    6 średnich ziemniaków
    2 cebule
    2 łyżki oleju
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 łyżka słodkiej czerwonej papryki w proszku
    2 ząbki czosnku
    pół łyżeczki kminku
    1 pomidor malinowy
    1 zielona papryka
    1 czerwona papryka
    1/2 ostrej mielonej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa

Gulyasleves – węgierska zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • GULYÁSLEVES – węgierska zupa gulaszowa 1. POSIEKAŁEM CEBULĘ, USMAŻYŁEM NA OLEJU, POSYPAŁEM SŁODKĄ PAPRYKĄ, WYMIESZAŁEM.
    MIĘSO POKROIŁEM W KOSTKĘ, DODAŁEM DO CEBULI, ZWIĘKSZYŁEM PŁOMIEŃ. PRZYPRAWIŁEM SOLĄ I PIEPRZEM, DUSIŁEM POD PRZYKRYCIEM WE WŁASNYM SOSIE ( JEŚLI BĘDZIE KONIECZNE, NALEŻY WLAĆ TROCHĘ WODY ). GDY MIĘSO BYŁO PRAWIE MIĘKKIE, DOLAŁEM TYLE WODY ILE CHCIAŁEM MIEĆ ZUPY, DORZUCIŁEM ZIEMNIAKI POKROJONE W KOSTKĘ, MARCHEWKĘ POKROJONĄ W PLASTERKI ORAZ PIETRUSZKĘ W CAŁOŚCI. DODAŁEM KMINEK I CZOSNEK. WŁOŻYŁEM ZIELONĄ I CZERWONĄ PAPRYKĘ ( BEZ NASIONEK )I CAŁEGO POMIDORA. GDY JARZYNY BYŁY UGOTOWANE WYJĄŁEM PIETRUSZKĘ , POMIDORA I PAPRYKĘ. JEŚLI KTOŚ LUBI OSTRZEJSZE SMAKI MOZĘ DODAĆ CZUSZKĘ POKROJONĄ W CIENKIE PLASTERKI , ALBO OSTRĄ PAPRYKĘ.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować