Gulasz z udek drobiowych

5 (154 ocen)

  • 60 min

prosty gulasz z ziemniakami

  • 60 min

Składniki:

  • 2 udka
    1 cebula
    2 marchewki
    1 pietruszka
    2 listki zielone pora
    2 gałązki selera (nać)
    bazlia
    oregano
    majeranek
    3 łyżki soczewicy czerwonej
    3-4 ziemniaki lekko ugotowane ok 10 min
    1 łyżka sosu sojowego - grzybowego Tao Tao
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z udek drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i włożyć do garnka, zalać wodą, dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę i cebulę, ugotować mięso do miękkości, wyjąć , oddzielić od kości i pokroić drobno. Dodać do wywaru mięso i czerwoną soczewicę, posiekany por i seler, przyprawić do smaku i gotować aż soczewica rozgotuje się (soczewica czerwona jest bardzo delikatna) . Ziemniaki pokroić na nierówne kawałeczki, przyrumienić na patelni i dodać do gulaszu. Zagotować , posypać dużą ilością natki pietruszki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować