Gulasz z serc i żołądków

5 (191 ocen)

  • 20 min

Smaczny gulasz i łatwy do przygotowania.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 kg żołądków drobiowych
    1/2 kg serc drobiowych
    przyprawa uniwersalna
    3 ziarenka ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    papryka sypka
    1 łyżka mąki
    woda
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z serc i żołądków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wersja z sosem 1. Podroby płuczemy, czyścimy. Zalewamy wodą, gotujemy. Po zagotowaniu wodę odcedzamy i zalewamy nową wodą. Tak dwa razy.

    Następnie doprawiamy przyprawa uniwersalna, dajemy ziele angielskie i liście laurowe. Dodajemy trochę papryki sypkiej dla koloru.

    Gotujemy do miękkości. Jak będą miękkie, zarabiamy mąkę z wodą, i zagęszczamy gulasz.

Porady

Można jeść w wersji z sosem, do tego np ryż albo ziemniaki albo chleb. Albo wersja bez sosu, czyli samo mięsko z sałatką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować