Gulasz z mięsem mielonym z indyka i szpinaku

4.48 (144 ocen)

Pyszny i bardzo sycący gulasz jednogarnkowy z ryżem i szpinakiem.

Składniki:


  • 400 g mięsa mielonego z indyka
    5 łyżek ryżu
    20 dag mieszanki warzyw chińskich
    500 ml przecieru pomidorowego
    Ok 200 ml wody
    10 dag sera żółtego tartego
    Przyprawy:sól i pieprz, suszona natka pietruszki
    100 g szpinaku
Wystaw ocenę:

4.48 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z mięsem mielonym z indyka i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone podsmażam na rumiano na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego. Doprawiam solą i pieprzem.
  • 2. Następnie do mięsa przekładam mieszankę chińską i podlewam ok 100 ml wody. Duszę całość ok 5 min co jakiś czas mieszając.
  • 3. Dodaję przecier pomidorowy i 100 ml wody a następnie wsypuję ok5 łyżek ryżu.

    Duszę aż ryż będzie miekki. Na koniec dodaję szpinak.
  • 4. Doprawiam suszoną natką pietruszki i posypuję serem cheddar.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować