Gulasz z jagnięciny

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Połączenie jagnięciny z duszonymi warzywami, czegóż chcieć więcej.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g jagnięciny ( u mnie na kotlety )

    2 ząbki czosnku

    1 szalotka

    2 małe cebule

    oliwa do smażenia

    2 marchewki

    2 pietruszki

    1 mały seler

    1 listek laurowy

    3 ziarna ziela angielskiego

    1 gałązka świeżego rozmarynu

    500 ml bulionu warzywnego

    1 kieliszek czerwonego wina

    puszka pomidorów pelati
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gulasz z jagnięciny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z jagnięciny 1. Mięso pokroiłem w kostkę o boku 1 cm, czosnek i szalotkę w cienkie plasterki, a cebulę w drobną kostkę. Na rozgrzanej w garnku oliwie podsmażyłem czosnek, szalotkę i cebulę, a następnie wrzuciłem mięso. Gdy jagnięcina była już złocista, dodałem resztę warzyw, obranych i pokrojonych w kostkę, liść laurowy, ziele angielskie oraz rozmaryn. Wlałem bulion i gotowałem na średnim ogniu przez 30 minut, aż całość zgęstniała. Później dodałem wino oraz pomidory. Gotowałem pod przykryciem na wolnym ogniu przez kolejne 40 minut. Gulasz powinien być gęsty i mieć ciemny kolor. Podałem go z tłuczonymi ziemniakami i czerwonymi buraczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagnięcina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować