Gulasz z cieciorki

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

i papryki na brokułach

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cieciorka: 300 gramów
    - papryka żółta i czerwona: 2 sztuki
    - pomidory pelatti kostka: 400 gramów
    - brokuły HORTEX: 200 gramów
    - oliwa: 2 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - papryczka chili ostra: 1 sztuka
    - wywar z warzyw: 150 mililitrów
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - sól i pieprz: 1 szczypta

Gulasz z cieciorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cieciorkę moczymy na noc. Gotujemy do miękkości ok. 1h, odcedzamy.
  • 2. Na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz wyciśnięty czosnek. Dodajemy pozostałe składniki: papryczkę chilli, paprykę pokrojoną w paski oraz pomidory pelatti. Całość zalewamy wywarem warzywnym i gotujemy ok. 30 min.
  • Brokuły Hortex 3. Następnie doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Gulasz podajemy na zblanszowanych różyczkach brokułów Hortex.

Komentarze

Podobne przepisy