Gulasz z biodrówki z bukietem surówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w kostkę, wymieszać ze składnikami marynaty i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
2.Cebulę pokroić, zeszklić w rondlu spryskanym olejem, dodać mięso, podsmażyć, zalać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.
3.Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i odgotowane grzyby oraz wymieszany z woda sos pieczeniowy. Dusić całość około 20 minut. Doprawić do smaku.
4.Kapustę kiszoną wymieszać z jogurtem i doprawić pieprzem. Marchewkę i selera zetrzeć na tarce o drobnym oczku, jabłko na grubym, wymieszać z jogurtem i doprawić do smaku.
Gulasz podawać z kaszą lub ziemniakami oraz z surówkami. Smacznego :)
Komentarze