Gulasz z biodrówki z bukietem surówek

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i aromatyczny gulasz ze zdrowymi dodatkami :)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g biodrówki
    300 g odgotowanych grzybów leśnych
    1 papryka
    1 cebula
    1 opakowaniu sosu pieczeniowego ciemnego
    sól, pieprz
    marynata:
    przyprawa do gulaszu
    1 łyżka ostrego sosu paprykowego
    liść laurowy i ziele angielski
    2 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki mielonego kminku
    1 łyżka maggi
    dodatkowo:
    1 średnia marchewka
    1 małe jabłko
    1/2 selera
    100 ml jogurtu naturalnego
    Buraczki z papryką ze słoika
    100 g kapusty kiszona + 50 ml jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dania główne Gulasz

Gulasz z biodrówki z bukietem surówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z biodrówki z bukietem surówek 1. Mięso pokroić w kostkę, wymieszać ze składnikami marynaty i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
  • Gulasz z biodrówki z bukietem surówek 2. Cebulę pokroić, zeszklić w rondlu spryskanym olejem, dodać mięso, podsmażyć, zalać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.
  • Gulasz z biodrówki z bukietem surówek 3. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i odgotowane grzyby oraz wymieszany z woda sos pieczeniowy. Dusić całość około 20 minut. Doprawić do smaku.
  • 4. Kapustę kiszoną wymieszać z jogurtem i doprawić pieprzem. Marchewkę i selera zetrzeć na tarce o drobnym oczku, jabłko na grubym, wymieszać z jogurtem i doprawić do smaku.
    Gulasz podawać z kaszą lub ziemniakami oraz z surówkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować