Gulasz wołowy z bakłażanem i morelami

0 (0 ocen)

Odważne połączenie wołowiny z morelami

Składniki:

  • 500g wołowiny
    1 puszka pomidorów krojonych w zalewie
    50g suszonych moreli
    sól
    pieprz
    1 bakłażan
    1 cebula
    bulion
    1 łyżka mąki
    olej

Gulasz wołowy z bakłażanem i morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso potnij na mniejsze kawałki i oprósz mąką. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj pokrojone mięso. Smaż parę minut co jakiś czas mieszając. Wlej pomidory, bulion. Wrzuć pokrojonego bakłażana oraz morele. Duś na wolnym ogniu około godziny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy