Gulasz w ketchupie

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Połączenie mięsa z ketchupem to idealne danie na obiad w połączeniu z ryżem bardzo ładnie wyglada

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg mięsa wieprzowego z łopatki
    • 25 dag pieczarek
    • Cebula
    • 1 szk ketchupu pikantnego
    • Olej do smażenia
    • Pieprz
    • Sól

Gulasz w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso kroimy w kostkę, przekładamy na patelnie na rozgrzany olej doprawiając pieprzem oraz solą, prużymy.
  • pieczarki 2. 2. Cebulę obieramy i drobno kroimy prużymy na rozgrzanym oleju.
    3. Do cebuli dodajemy pieczarki przyprawiamy pieprzem oraz solą.
  • mięso 3. 4. Pieczarki przekładamy do mięsa nadal prużymy aż mięso będzie dobre.
  • ketchup 4. 5. Dodajemy chili i ketchup i gotujemy do chwili kiedy sos zrobi się gęsty.
  • gulasz 5. 6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy