Gulasz misz masz z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Pyszny bardzo sycący i pożywny gulasz z dużą ilością warzyw. Polecam i smacznego :)

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • 0,75 kg szynki
    2 papryki czerwone
    1 papryka żółta
    cukinia
    2 cebule czerwone
    3 cebule
    250g pieczarek
    1 duża marchewka
    puszka czerwonej fasoli
    sól
    pieprz
    kmin rzymski
    bazylia (świeża lub suszona)
    ziele angielskie
    liść laurowy
    papryka słodka
    woda
    olej lub oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz misz masz z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Osolić i wrzucić na patelnię na rozgrzany olej, obsmażyć z każdej strony.
  • 2. Do garnka nalać szklankę wody wstawić na ogień dodać 3-4 ziarna ziela angielskiego i 2 liście laurowe i dodać 2 łyżeczki papryki słodkiej.
    Dodać obsmażone mięso przykryć i dusić.
  • 3. Umyć warzywa. Pokroić papryki w duże kostki, cebule poszatkować w szersze piórka i dodać do duszącego się mięsa.
  • 4. Pieczarki obrać ze skórki i pokroić w ćwierć plasterki, cukinię obrać i pokroić w kostkę. Wszystko wrzucić do garnka.
  • 5. Marchew obrać, pokroić w plasterki i dodać do garnka.
    Wszystko doprawić pieprzem dwoma szczyptami kminu rzymskiego oraz bazylią (świeżą poszatkować).
  • 6. Fasolę dodać na ostatnie 20 minut duszenia gulaszu.
    W razie nadmiaru wody pogotować bez przykrycia żeby troszkę odparować.
    Spróbować w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku :)

Porady

Gulasz można zagęścić wodą z mąką pszenną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować