Gulasz drobiowy z papryką

5 (167 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Gulasz z kurczaka, przygotujemy dużo szybciej, niż z mięsa wieprzowego.
Jeśli nie macie wiele czasu, a chcecie przygotować pyszny obiad, to taki gulasz
będzie świetnym rozwiązaniem. Możecie go podać z ryżem, kaszą, makaronem,
ziemniakami, czy różnego rodzaju kluskami. Pasuje do wszystkiego.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże, pojedyncze piersi z kurczaka
    1 duża cebula
    1 ząbek czosnku
    1/3 papryki czerwonej
    1/3 papryki zielonej
    1,5 szklanki bulionu drobiowego, lub wody
    sól, pieprz, papryka słodka, curry
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz drobiowy z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz drobiowy 1. Piersi pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i curry.
    Odstawić na minimum pół godziny. Po tym czasie podsmażyć je na oleju.
    Kiedy będą już gotowe, przełożyć z patelni na talerz, lub miskę.
    Na tej samej patelni, usmażyć pokrojoną cebulę. Pod koniec smażenia,
    dodać drobno pokrojony czosnek. Następnie dodać pokrojoną na małe
    kawałki paprykę. Chwilę podsmażyć.
    Dodać wcześniej podsmażone piersi.
  • Gulasz drobiowy 2. Podlać bulionem. Podgotować kilka minut, następnie przykryć i dusić
    10 minut.
    Można zagęścić mąką, ale ja nie zagęszczałam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować