Gulasz argetyntyński

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ten gulasz jest nieco inny z dodatkiem skórki z cytryny.Przywiozłam ten przepis z wakacji .

  • 60 min

Składniki:

  • 75dkg wołowiny(może być wieprzowina)
    15dkg surowego boczku
    4duże cebule
    3czerwone papryki
    1żółta papryka
    ząbek czosnku
    1łyżeczka słodkiej papryki
    4łyżki oliwy
    skórka starta z połowy cytryny
    2łyżeczki cukru
    tymianek,sól

Gulasz argetyntyński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Boczek stopić ,dodać pokrojoną na cienkie plastry cebule oraz czosnek ,wlać oliwę i smażyć kilka minut.
    2. Dodać pokrojoną w dużą kostkę mięso , obsmażyć ,zalać wodą aby przykryło mięso ,mocno przyprawić pieprzem,papryką w proszku,tymiankiem :gotować na małym ogniu do miękkości.
    3.Gdy mięso jest prawie miękkie , dodać oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrajane na cienko krążki strąki papryki.
    4.Otrzeć cukrem skórkę z cytryny i dodać je do gulaszu .
    5.Podawać z ugotowanym ryżem na sypko .

Porady

Można podawać z makaronem.

Komentarze

Podobne przepisy