Gulasz

0 (0 ocen)

  • 60 min

Soczyste mięsko w pikantnym sosie.

  • 60 min

Składniki:

  • ok. 0,7 kg łopatki wieprzowej
    1 czerwona papryka
    2 cebule
    kilka dużych pieczarek
    Przyprawy:
    sól
    pieprz
    koncentrat pomidorowy
    keczup
    przyprawa do mięsa np. Knorr
    ostra papryka w proszku
    Dodatkowo:
    olej
    0,5 łyżeczki mąki pszennej i kartoflanki
    woda

Gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gulasz 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w średniej wielkości kostkę. Smażymy na oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki i paprykę.Wszystko zalewamy wodą z koncentratem, keczupem i przyprawami. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok 60 minut. Na końcu dodajemy niewielką ilość wody rozmieszanej z mąką ( żeby zagęścić sos).

Porady

Najlepiej smakuje podany z ziemniakami i koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy