Grzyby z papryką w musztardzie po chorwacku

4.46 (203 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Lubicie grzyby? My bardzo

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
    1 papryka żółta
    600 g grzybów leśnych
    Zalewa:
    150 ml octu 10%
    200 ml wody
    2 łyżki cukru
    1 łyżka soli
    10 ziaren czarnego pieprzu
    6 liści laurowych
    Omasta:
    150 g musztardy stołowej
    150 g musztardy dijon
    150 ml oleju
Wystaw ocenę:

4.46 (203 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzyby z papryką w musztardzie po chorwacku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzyby z papryką w musztardzie po chorwacku 1. Przygotowujemy marynatę.
    Papryki kroimy w paski, grzyby-większe kroimy, mniejsze zostawiamy w całości.
    Pokrojone papryki i grzyby wrzucamy do marynaty, zagotowujemy, trzymamy na gazie około 10 min. Odcedzamy, studzimy.
    Musztardę i olej mieszamy, dodajemy ostudzone grzyby i paprykę.
    Całość dokładnie łączymy i przekładamy do słoików.
    Nie jest konieczna pasteryzacja. Tak przygotowane grzyby można przechowywać rok w ciemnym miejscu. My jednak dokonaliśmy pasteryzacji ;) gdyż obdarujemy słoiczkami naszych najbliższych ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Grzyby leśne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

4.57 (251 ocen)

Opublikowany w Magazynie
grzyby po kaszubsku

To może cię zainteresować