Grzyby po grecku na zimę

4.46 (216 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Grzyby po grecku królują w moim domu na każdej domówce. Moim zdaniem są idealną przekąską do alkoholi. Przepis w znaleziony w książce Grzyby Dania i Przetwory.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • borowiki szlachetne lub grzyby mieszane 3 kg,

    cebula 1,5 kg,

    marchew 75 dag,

    ketchup 1 duży,

    koncentrat pomidorowy 1 słoik,

    sól i pieprz do smaku,

    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.46 (216 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ketchupy

Grzyby po grecku na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew pokroić w kostkę i poddusić na oleju z odrobiną wody. Gdy marchew będzie półtwarda, dodajemy cebulę pokrojoną w półplasterki. Osobno gotujemy pokrojone grzyby, następnie dodajemy je do warzyw i dusimy razem przez 1 min. Dodajemy ketchup, koncentrat i przyprawiamy wszystko do smaku solą i pieprzem. Gorące grzyby wkładamy do czystych słoiczków, a następnie pasteryzujemy przez 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Ketchup Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.57 (251 ocen)

Opublikowany w Magazynie
grzyby po kaszubsku

To może cię zainteresować