Grzyby marynowane

4.51 (169 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Obowiązkowa pozycja w sezonie grzybowym :)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • grzyby leśne, u mnie drobne podgrzybki
    sól
    zalewa na 3 słoiki 250 ml:
    1 szklanka wody
    1/2 szklanki octu
    5 dkg cukru
    3 liście laurowe
    3 ziela angielskie
    1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
    1 łyżeczka ziaren gorczycy
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.51 (169 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Grzyby marynowane

Grzyby marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić i wrzucić na wrzątek z 1 łyżeczką soli. Gotować 5 minut i odcedzić na durszlaku. Składniki zalewy zagotować. Grzyby przełożyć do słoików, zalać zalewą, zamieszać delikatnie. Zakręcić. Słoiki pasteryzować 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować