Grzanki z jajkiem i cebulką zieloną

5 (174 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Grzanki, które dzisiaj proponuję są proste i szybkie w wykonaniu, a za razem bardzo smaczne.
Można je podać na śniadanie lub jako smakowitą przekąskę.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kromki chleba 4 ,
    jajka 4,
    cebulka zielona pęczek,
    sól do smaku,
    pieprz do smaku,
    olej 4 łyżki,

    Dodatkowo;
    ketchup,
    pomidory 2,
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Chleb Ketchupy Jajko Przekąski

Grzanki z jajkiem i cebulką zieloną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzanki z jajkiem i cebulką zieloną 1. Sałatę zieloną, myję, osuszam i rozkładam na talerze. Cebulkę zieloną drobno siekam. Z kromek chleba wycinam miąższ, pozostawiając ramki ze skórek.
    Ramki kładę na patelni na rozgrzanym tłuszczu i podsmażam - przyrumieniam je z obydwu stron.
    Do każdej ramki ze skórek wbijam po jajku, doprawiam do smaku pieprzem i solą.
    Podsmażam do czasu, aż jajka się zetną, wtedy zdejmuję z ognia i przekładam na przygotowane wcześniej talerze.
    Posypuję posiekaną cebulką zieloną, podaję w towarzystwie ketchupu i pomidora
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Grzanki ze szpinakiem i jajkiem

To może cię zainteresować