Gruszki w syropie

4.5 (170 ocen)

  • 30 min

na zimę

  • 30 min

Składniki:

  • Zalewa;
    -3 szkl. wody
    -1/2 szkl.octu 10%
    -2 szkl. cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Gruszki w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -Gruszki obrać,przekroić na połowę,wydrążyć gniazda nasienne.Włożyć do wody z kwaskiem cytrynowym 1lub 2 łyżeczki.Przygotować zalewę.Do gotującej wody włożyć gruszki gotować 15-20 minut.Gorące gruszki nakładać w słoiki,zalać zalewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować