Grochówka z mięsem mielonym

4.5 (183 ocen)

Fajna odmiana tradycyjnej grochówki.

Składniki:

  • szklanka grochu łuskanego
    kilka ziemniaków
    marchew
    pietruszka
    pół cebuli
    pół kg mięsa mielonego
    pół kg szynki wieprzowej lub schabu
    sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek granulowany, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy Grochówka

Grochówka z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch przekładamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy szynkę, zagotowujemy i na niedużym gazie gotujemy ok 20 minut.
  • 2. Warzywa obieramy, kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka(poza cebulą). Gotujemy kolejne 20 minut.
  • 3. Mięso z cebulą podsmażamy na złoty kolor, przekładamy do garnka, mocno doprawiamy.

Porady

Ugotowaną szynkę można pokroić w kostkę i dodać do zupy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groch Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować