Grillowany stek z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Uwielbiasz rybę, w szczególności tuńczyka, jednak standardowe sałatki Cię nudzą? Mam dla Ciebie oryginalny przepis na grillowany stek z tuńczyka, który znakomicie sprawdzi się zarówno na wyśmienity obiad, jak również na kolację we dwoje. To świetna i zdrowa kompozycja.

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • 200 g stek z tuńczyka
    20 g oliwy z oliwek
    300 g ziemniaków
    roszponka
    1 pomidor
    sól, pieprz, zioła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Stek

Grillowany stek z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka najlepiej wyjąć z lodówki około 20 minut wcześniej.
    2. Oprószamy przyprawami i smarujemy oliwą z oliwek z dwóch stron. Zostawiamy na 10 minut.
    3. Ziemniaki myjemy (obieramy) kroimy i gotujemy około 10 minut.
    4. Wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę.
    5. Obsypujemy ziołami, skrapiamy oliwą z oliwek i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.
    6. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, aż będą zarumienione.
    7. Rozgrzewamy patelnię grillową lub grilla. (może być też zwykła patelnia).
    8. Smażymy po 2 minuty na każdą stronę.
    9. Podajemy ze świeżymi warzywami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Steki Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować