Grillowane roladki z kurczaka z serem i boczkiem

4.51 (148 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nasze majowe grillowanie. Tym razem nie zwykłe kiełbaski a roladki z kurczaka nadziewane żółtym serem i owinięte plasterkami boczku. Zachęcam do wypróbowania podczas Waszego grillowania.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    8 kawałków żółtego sera (paski ok. 1x1x5 cm)
    8 plasterków boczku
    tymianek
Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Grill

Grillowane roladki z kurczaka z serem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podzielić w sumie na 8 kotlecików, rozbić lekko na plastry, posypać solą i tymiankiem, zwinąć wkładając do środka kawałek sera. Plasterki boczku przeciąć wzdłuż na pół. Przygotowane roladki owinąć boczkiem, końce założyć za siebie lub spiąć wykałaczkami. Piec na ruszcie ok. 15-20 min obracając z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować