Grillowane roladki z bakłażana i sera feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki: 1 średni bakłażan, 2 mięsiste pomidory, opakowanie sera feta, 2 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, zioła prowansalskie, sól, pieprz, sok z cytryny
Bakłażany pokroić wzdłuż na plastry grubości 5 mm, posypać solą z obu stron i zostawić na 15 minut, aby odsączyć gorzkawy sok. Następnie opłukać, osuszyć i posmarować oliwą wymieszaną z roztartym czosnkiem. Opiekać na średnio gorącym grillu ok. 2 minut. Zdjąć z grilla, na każdy plaster położyć kawałek pomidora i fety, przyprawić ziołami, solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, zwinąć w roladę i zabezpieczyć wykałaczką. Grillować, aż się zrumienią.
Komentarze