Grillowane roladki z bakłażana i sera feta

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Czas na letnie grillowanie i .... przysmaki z rusztu

  • 30 min

Składniki:

  • - średni bakłażan
    - 2 mięsiste pomidory
    - opakowanie sera feta
    - 2 łyżki oliwy
    - 2 ząbki czosnku
    - zioła prowansalskie
    - sól
    - pieprz
    - sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grillowane roladki z bakłażana i sera feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki: 1 średni bakłażan, 2 mięsiste pomidory, opakowanie sera feta, 2 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, zioła prowansalskie, sól, pieprz, sok z cytryny
    Bakłażany pokroić wzdłuż na plastry grubości 5 mm, posypać solą z obu stron i zostawić na 15 minut, aby odsączyć gorzkawy sok. Następnie opłukać, osuszyć i posmarować oliwą wymieszaną z roztartym czosnkiem. Opiekać na średnio gorącym grillu ok. 2 minut. Zdjąć z grilla, na każdy plaster położyć kawałek pomidora i fety, przyprawić ziołami, solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, zwinąć w roladę i zabezpieczyć wykałaczką. Grillować, aż się zrumienią.

Porady

Zamiast sera feta można użyć mozzarellę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Roladki z bakłażana

To może cię zainteresować