Grillowane piersi kurczaka z miodem

4.5 (164 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

zachwalane przez wszystkich gości, uwielbiane przez moją rodzine ;)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 0.5 kilograma
    - masło w kostce: 5 dekagramów
    - sos sojowy: 4 łyżki
    - miód: 4 łyżki
    - sól, pieprz czarny: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowane piersi kurczaka z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi czyścimy, przecinamy na cieńsze filety.
    Filety nacieramy do smaku z obu stron solą i pieprzem.
  • 2. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy sos sojowy i miód. Miksturę podgrzewamy ok 5min mieszając aby powstała glazura
  • 3. Zanurzamy filety w glazurze i wkładamy do lodówki na ok 1h, przed wyłożeniem na ruszt należy je dokładnie wymieszać bo miód i masło się trochę rozwarstwiają.
    Piersi pieczemy co jakiś czas przewracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować