Grillowane faszerowane pomidory z miętą i ryżem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciekawa propozycja dla jaroszy. Pyszne, pachnące i przede wszystkim lekkostrawne :-)

  • 60 min

Składniki:

  • składniki :
    3 dość twarde pomidory
    Nadzienie:
    3 czubate łyżki ryżu ugotowanego na sypko
    1 usiekana i podsmażona na oleju cebulka
    czubata łyżka posiekanej pietruszki
    czubata łyżka posiekanej świeżej mięty
    łyżka rodzynek
    sól
    pieprz

Grillowane faszerowane pomidory z miętą i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory przekrawamy na połówki, wydrążamy miąższ, ułożyć na kilka minut spodem do góry aby wyciekł nadmiar soku. Składniki nadzienia mieszamy. Przed nałożeniem nadzienia pomidory posypujemy lekko solą i pieprzem, nakładamy nadzienie, układamy na metalowych tackach do grillowania i grillujemy kilka minut pod przykryciem. Podajemy z sosami lub surówką.

Porady

Do pomidorów możemy dodać również inne zioła np rozmaryn, a także orzeszki piniowe, pomidorki smakują wtedy jeszcze ciekawiej

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy