Grillowana pierś z kurczaka nadziewana serem i warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna grillowana pierś z kurczaka napełniona warzywami i żółtym serem.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    100 g startego sera
    kilka różyczek brokułu
    mała czerwona cebula
    kawałek czerwonej papryki
    kawałek żółtej papryki
    koperek
    chili
    sól
    pieprz
    czosnek granulowany

Grillowana pierś z kurczaka nadziewana serem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Piersi rozbijamy tłuczkiem do mięsa, nacieramy przyprawami.

    Starty ser, mieszamy z drobno pokrojonymi warzywami i koperkiem, doprawiamy do smaku.

    Każdą pierś nadziewamy serem z warzywami, zawijamy. Pieczemy około 10 minut w grillu elektrycznym lub opiekaczu z płytkami grillowymi.


    Kurczaka podajemy z sosem jogurtowym oraz sałatką i perłową kaszą kuskus.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy