Gotowany sernik z truskawkami i galaretką

5 (187 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny sernik gotowany. Delikatny, kremowy sernik w połączeniu z świeżymi truskawkami i galaretką truskawkową wyśmienicie smakuje. Wielbiciele truskawek i sernika będą zachwyceni. Polecam

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g sera twarogowego
    200 g masła
    2 jajka
    1/2 szkl cukru
    1/2 szkl mleka
    3 budynie waniliowe w proszku
    100 g ciastek kakaowych
    250 g świeżych truskawek
    2 galaretki truskawkowe
    blaszka 24x24 cm
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Galaretki

Gotowany sernik z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka o grubym dnie wkładamy pokrojone masło, wkładamy ser twarogowy, wsypujemy cukier oraz wbijamy jajka. Wstawiamy na mały gaz i zagotowujemy-mieszamy, żeby masa zrobiła się gładka. Budynie rozpuszczamy w mleku i wlewamy do gotującej się masy sernikowej. Mieszamy i chwilę gotujemy, aż masa zrobi się gęsta, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na dnie układamy ciastka. Na ciastka wykładamy masę sernikową i wyrównujemy. Odstawiamy do wystudzenia a potem wstawiamy do lodówki.
    Galaretki rozpuszczamy w 3 szkl gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy owoce na grube plastry. Układamy truskawki na ostudzonym serniku i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować