Gotowany sernik w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dzień wcześniej przekładamy oba jogurty na sitko wyłożone gazą ustawione na misce i odstawiamy do lodówki na całą noc aby odciekły. Na drugi dzień myjemy borówki i kilka odkładamy do ozdoby. Do garnka wkładamy olej kokosowy, wsypujemy cukier i wstawiamy na gaz. Rozpuszczamy olej z cukrem. Dodajemy serek z jogurtów i mieszamy. Zagotowujemy. W mleku rozpuszczamy budyń i wlewamy do masy serowej i ciągle mieszając zagotowujemy. Gotujemy aż zgęstnieje-ciągle mieszamy. Odstawiamy na pół godziny do przestudzenia. Do chłodnej masy sernikowej wsypujemy borówki i delikatnie mieszamy. Przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie ubijamy śmietankę z cukrem waniliowym i układamy na masie sernikowej. Dekorujemy odłożonymi borówkami i wkładamy do lodówki. Przechowujemy w lodówce.
Komentarze