Gotowany sernik w pucharkach

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na sernik gotowany z borówkami.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g jogurtu greckiego
    250 g borówek amerykańskich
    3 czubate łyżki oleju kokosowego
    ½ szkl cukru
    2 jajka
    ¾ szkl mleka
    1 waniliowy budyń w proszku (na 750 ml mleka)
    1 szkl śmietanki 30 %
    1 łyżka cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gotowany sernik w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej przekładamy oba jogurty na sitko wyłożone gazą ustawione na misce i odstawiamy do lodówki na całą noc aby odciekły. Na drugi dzień myjemy borówki i kilka odkładamy do ozdoby. Do garnka wkładamy olej kokosowy, wsypujemy cukier i wstawiamy na gaz. Rozpuszczamy olej z cukrem. Dodajemy serek z jogurtów i mieszamy. Zagotowujemy. W mleku rozpuszczamy budyń i wlewamy do masy serowej i ciągle mieszając zagotowujemy. Gotujemy aż zgęstnieje-ciągle mieszamy. Odstawiamy na pół godziny do przestudzenia. Do chłodnej masy sernikowej wsypujemy borówki i delikatnie mieszamy. Przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie ubijamy śmietankę z cukrem waniliowym i układamy na masie sernikowej. Dekorujemy odłożonymi borówkami i wkładamy do lodówki. Przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować