Gorące korzenne kakao

5 (190 ocen)

  • 10 min

Rozgrzewające kakao. W sam raz na zimowe dni.

  • 10 min

Składniki:

  • 400 ml mleka pełnotłustego
    2 płaskie łyżki kakao do wypieków
    1 łyżeczka przyprawy do pierników
    3-4 łyżeczki brązowego cukru
    1 pasek białej czekolady
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Gorące korzenne kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wlać go garnka z grubym dnem, żeby się nie przypaliło i wstawić na gaz. W trakcie gotowania wsypać kakao i mieszać trzepaczką aż się całkiem rozpuści, a mleko zagotuje.
    Zdjąć garnek z palnika, wsypać cukier, przyprawę do piernika i białą czekoladę połamaną na kawałki. Wymieszać dokładnie trzepaczką. Przelać przez sitko do herbaty do filiżanek.
    Podawać z bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować