GOŁĄBKI Z RYŻEM I MIĘSEM

4.5 (164 ocen)

Dzisiaj na obiad polecam gołąbki z aromatycznym sosem pomidorowym:)

Składniki:

  • 1 nieduża główka świeżej kapusty, 40 dag ryżu, 40 dag ugotowanego mięsa, cebula, tłuszcz, sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki z ryżem i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Główkę kapusty sparzyć w osolonej wodzie z 2 łyżkami oliwy. Następnie usunąć głąb i rozłożyć liście, ścinając ich twarde części. Ryż ugotować na sypko. Mięso zmielić w maszynce. Cebulę pokroić i usmażyć. Wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa jest za sucha można dolać trochę rosołu. Układać nadzienie na przygotowanych liściach kapusty, złożyć brzegi do środka i zwinąć w rulon. Gołąbki ułożyć w rondlu, zalać rosołem i dusić. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować