Gołąbki z kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Niby tradycyjne gołąbki, a jednak nieco inaczej.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - liście kapusty: 20 sztuk
    - mięso mielone wieprzowe: 50 dekagramów
    - kasza gryczana w torebce: 1.5 sztuki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz czarny mielony: 0.25 łyżeczki
    - przyprawa do mięsa wieprzowego: 0.5 łyżeczki
    - koncentrat pomidorowy: 2 łyżki
    - mąka: 1 łyżka
    - cebula: 1 sztuka
    - oliwa: 1 łyżka
    - masło: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną ugotować. Cebulkę posiekać i zeszklić na oliwie. Mięso mielone przełożyć do miseczki, dodać do niego ugotowaną kaszę gryczaną i podsmażoną cebulkę. Wyrobić masę mięsną doprawiając ją do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Kapustę przełożyć do garnka obgotowywać ją i w trakcie gotowania zdejmować wierzchnie liście. Na liściach układać farsz, zawijać na kształt gołąbków. Gołąbki układać w garnku, zalać woda z gotowania kapusty i gotować. Na koniec przygotować zasmażkę z mąki i masła, dodać do niej koncentrat pomidorowy i zaprawić sos z gotowania gołąbków. Doprawić go do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Kasza gryczana Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować