Gołąbki siekane

5 (165 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ulubiona potrawa mojej córci :)Robię zawsze z podwójnej porcji i mam obiad na dwa dni,a odgrzewane są jeszcze lepsze...

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół kg mięsa mielonego
    1 woreczek ryżu suchego
    pół szkl.kaszy mannej
    3 jajka
    1 cebula
    pół główki średniej białej kapusty
    przecier pomidorowy
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki mąki pszennej
    sól,pieprz,przyprawa do mięsa mielonego
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki siekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zeszatkować,posolić łyżeczką soli i pozostawić na 20 min aby zmiękła.Po tym czasie dodac do kapusty mięso,ryż,kaszę manną,cebulę drobno posiekaną,jajka,doprawić pieprzem,solą i przyprawą do mięsa mielonego.Gdy masa będzie mało zwięzła dodać bułki tartej.Formować kotlety,obtaczać w tartej bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor.Usmażone kotlety przekładamy do garnka i zalewamy wodą.Dusimy ok.45 min od momentu zagotowania na wolnym ogniu.Na koniec dodajemy przecier,zagęszczamy śmietaną rozrobioną z mąką i przyprawiamy sos do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować