Gołąbki bez zawijania

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gołąbki bez zawijania bardzo smaczny i sycący obiad.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięso mielone z szynki
    pół główki małej kapusty białej
    średnia cebula
    150 g ryżu
    1 duże jajko
    1/2 łyżeczki suszonego czosnku, słodkiej papryki, vegety
    sól, pieprz do smaku
    olej do podsmażenia
    Sos:
    0,5 l bulionu drobiowego
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    3 łyżki śmietany 30%
    2 łyżeczki cukru
    2 łyżeczki slodkiej papryki
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bezy Dania główne Gołąbki

Gołąbki bez zawijania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki bez zawijania 1. 1.Ryż wstawiamy zgodnie z sposobem przygotowania na opakowaniu.
    Kroimy drobno kapustę wrzucamy do zagotowanej wody na 5 minuty i odsączamy z wody. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni doprawiamy delikatnie cukrem i solą.
    2. Mięso mielone mieszamy z przyprawami. Wrzucamy cebulę, jajko, ryż i kapustę mieszamy do połączenia się wszystkich składników doprawiamy według uznania solą i pieprzem. Formujemy podłużne kotlety i podsmażamy na patelni. I przekladamy do garnka.
    3. Przygotowujemy sos mieszając ze sobą wszystkie składniki. Zalewamy kotlety w garnku i gotujemy 40 min na mały ogniu.
    Smacznego.

Porady

Gołąbki bez zawijania również możemy zrobić w piekarniku w 180° pieczemy około 60 min do odparowania 1/3 sosu. Mięso mielone połączone z przyprawam i cebulą pokrojoną w kostkę można wstawić na noc do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować