Gołąbki bez zawijania

4.48 (186 ocen)

Gołąbki, które nie trzeba zawijać w kapustę :)

Składniki:

  • pół szklanki ryżu
    pół szklanki kaszy manny
    pół szklanki kaszy jęczmiennej
    pół szklanki kaszy gryczanej
    pół kg mięsa mielonego
    pół główki kapusty
    5 jajek
    1 cebula
    przyprawa uniwersalna do smaku
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki bez zawijania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki bez zawijania 1. Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w talarki. Ryż, kaszę mannę, kaszę jęczmienną, kaszę gryczaną, cebulę, jajka i mięso mielone dajemy do kapusty, mieszamy i doprawiamy do smaku solą , pieprzem i przyprawą uniwersalną.
  • Gołąbki bez zawijania 2. Robimy gołąbki, obtaczamy w bułce tartej.
  • Gołąbki bez zawijania 3. Najlepiej wszystkie sobie obtoczyć w bułce tartej, a potem już smażyć po kolei.
  • Gołąbki bez zawijania 4. Podsmażone dajemy do formy i pieczemy jeszcze w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około dwie godziny.
  • Gołąbki bez zawijania 5. Gołąbki można podać z pieczywem, albo z dowolnym sosem.
  • Gołąbki bez zawijania 6. Ja najczęściej takie gołąbki podaję z sosem pieczarkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować