Gofry z ciasta francuskiego z dżemem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne gofry wykonane z ciasta francuskiego. Do środka dałam dżem truskawkowy, dzięki temu gofry są słodziutkie. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    5 łyżeczek dżemu truskawkowego
    oraz :
    cukier puder
    bita śmietanka
    dżem truskawkowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gofry z ciasta francuskiego z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gofry z ciasta francuskiego z dżemem 1. Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania, rozwijamy i przecinamy na 5 pasków (wszerz). Każdy pasek ciasta smarujemy dżemem i składamy na pół. Dokładnie sklejamy boki ciasta. Nagrzewamy gofrownicę i wkładamy przygotowane ciasto. Pieczemy, aż zrobi się rumiane. Wyjmujemy i studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem, bitą śmietanką i dżemem.
    Jeśli dżem wypłynie w czasie pieczenia na gofrownicę to czyścimy ją jak jeszcze będzie ciepła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Cukier puder

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować