Gofry twarogowe

4.72 (235 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne, chrupiące gofry z twarogiem. Takie gofry są sycące, tanie oraz proste w przygotowaniu. Gofry twarogowe są idealne na śniadanie. Polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 230 g twarogu (u mnie kozi ale może być inny)
    2 jajka
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki cukru
    3 łyżki oleju
    300 g jogurtu naturalnego
    2 szkl mąki orkiszowej białej (może być pszenna)
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.72 (235 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Placki

Gofry twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy twaróg, jajka oraz jogurt i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy oba cukry, olej, mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszamy, aż nie będzie grudek. Nagrzewamy gofrownicę i wlewamy porcje ciasta. Pieczemy gofry na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować