Gofry ryżowe z musem jabłkowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na gofry. Zostało mi trochę gotowanego ryżu na mleku, dodałam mus jabłkowy i kilka innych składników. Wyszły bardzo smaczne gofry, podałam je z bitą śmietaną i cukrem pudrem. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag ryżu ugotowanego na mleku
    4 łyżki musu jabłkowego
    1 jajko
    3 łyżki rodzynek
    2 szt crispa ( chrupkie pieczywo z kozim serem i rozmarynem )
    8 łyżek mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka oleju
    cukier puder do posypania
    bita śmietana
    olej do gofrownicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gofry ryżowe z musem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy ugotowanych ryż, mus jabłkowy i wybite jajko. Mieszamy. Dodajemy rodzynki, pokruszone cripsy, mąkę, proszek do pieczenia i wlewamy olej. Mieszany do połączenia się składników. Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy olejem, nakładamy łyżką porcję ciasta i pieczemy gofry. Upieczone gofry studzimy na metalowej kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mus jabłkowy Jajka Mąka Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować