Gofry orkiszowe

4.38 (229 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo smaczne gofry, które przygotowałam z mąki orkiszowej. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki orkiszowej
    1, 5 szklanki mleka
    1 łyżka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 jajko
    5 łyżek oleju do ciasta
    olej do gofrownicy
Wystaw ocenę:

4.38 (229 ocen)

Zobacz również:

Placki Jajko

Gofry orkiszowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gofry orkiszowe 1. Do miski wlewamy mleko, olej i dodajemy żółtko. Następnie wsypujemy cukier, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy do połączenia się składników. Ubijamy białko z solą na sztywno i dodajemy do zmiksowanych składników.
    Delikatnie mieszamy łyżką.
    Gofrownice natłuszczamy i rozgrzewamy, wlewamy ciasto i piezemy gofry.
    Upieczone gofry przekładamy na metalową kratkę do ostudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować