Gofry na wodzie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne słodkie gofry na wodzie niegazowanej, dzięki wodzie gofry wychodzą sztywne i puszyste. Idealne z owocami i bitą śmietanką.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1/2 l wody niegazowanej
    300 g mąki pszennej
    60 g cukru kryształu
    szczypta soli
    100 g masła
    2 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Gofry Ciasto

Gofry na wodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski nalać wodę wsypać mąkę oraz jajka, cukier, rozpuszczone letnie masło i szczyptę soli. Wymieszać ciasto energicznie trzepaczką.
  • 2. Gofrownicę rozgrzać i na rozgrzaną kłaść ciasto, zamknąć pokrywę i smażyć gofry na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować