Gofry kokosowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszne i zdrowe gofry kokosowe! Mają delikatną nutę kokosową, są miękkie i puszyste. Idealnie nadają się na pełnowartościowe śniadanie.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 g mąki kokosowej
    50 g jogurtu naturalnego
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka cukru
    olej do posmarowania gofrownicy

    Dodatki do podania (np. dżem, jogurt, syrop, owoce)

Gofry kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce umieszczamy wszystkie składniki. Mieszamy trzepaczką, dodając wodę, aż do otrzymania konsystencji nieco gęstszej od ciasta naleśnikowego.
  • 2. Gofrownicę rozgrzewamy na najwyższą temperaturę, dokładnie smarujemy olejem i równomiernie rozprowadzamy ciasto. Gofry pieczemy ok. 10 minut. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy