Gofry holenderskie

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

To fajna alternatywa dla tradycyjnych gofrów , są niedrogie i łatwe w wykonaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szkl. mleka , 300 g. mąki , 2 jaja , 100 g. margaryny , 2 łyżeczki proszku do pieczenia , 3 łyżki cukru pudru , szczypta soli .
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Dżemy Bita śmietana

Gofry holenderskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlać mleko i jajka , ubijać mikserem i stopniowo dodawać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia , cukrem pudrem i szczyptą soli . Na koniec dodać roztopioną i przestudzoną margarynę. Gofry piec w gofrownicy na jasno-złoty kolor i studzić na kratce lub ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Porady

Gofry można podawać z bitą śmietaną , dżemem lub poprostu opruszone cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować