Gofry budyniowe

4.43 (192 ocen)

Chrupiące waniliowe gofry z dodatkiem proszku budyniowego. Najlepsze z bitą śmietaną i cukrem pudrem.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1 op budyniu waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżki cukru
    50 g oleju
    1 jajko
    1,5 szklanki mleka
    Do podania:
    Bita śmietana
    Cukier puder
    borówki
Wystaw ocenę:

4.43 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbić jajko, dodać olej, cukier, budyń,

    Wlać mleko, wsypać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia się składników. Odstawić na 15 minut, ponownie zmiksować.

    Na rozgrzaną gofrownicę nakładać chochelką ciasto na gofry. Piec na rumiano. Studzić na kratce. Podawać posypane cukrem pudrem, z bitą śmietaną i owocami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Wanilia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować