• 40 min

Gofry z gofrownicy z ulubionymi dodatkami

  • 40 min

Składniki:

  • - 15 dag mąki,
    - 15 dag cukru pudru,
    - 9 dag masła,
    - 5 jajek,
    - 0,3 litra mleka,
    - cukier waniliowy,
    - szczypta soli,
    - 5 dag smalcu
    - dowolne nadzienie (cukier puder do posypania, owoce, dżem, bita śmietana itp.)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka umyć, oddzielić żółtka i utrzeć je z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
    Dodać przesianą mąkę, stopione masło, mleko, sól, wymieszać i połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek. Rozgrzać maszynkę do pieczenia gofrów, formę posmarować cienko stopionym smalcem i nalewać ciasto. Piec na złoty kolor.
    Podawać posypane cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym, z dżemem, bitą śmietaną albo polane roztopioną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować