Gofry

4.5 (196 ocen)

chrupiące , pyszne gofry

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru pudru
    1/4 szklanki oleju
    2 szklanki mleka
    szczypta soli
    2 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzej gofrownicę
  • 2. Oddziel żółtka od białek , białka ubij.
  • 3. Wymieszaj wszystkie składniki suche.
  • 4. Dodaj do nich składniki mokre.
  • 5. Sztywną pianę dodaj na koniec, powoli wmieszaj do ciasta.
  • 6. Gofry piec około 3 minut.

Porady

Mąkę przesiej . Aby piana była sztywna jajka powinny być schłodzone , podczas ubijania piany dodaj szczyptę soli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować